Οι προηγούμενες διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομών

Estia Awards 2020

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίες αλυσίδες και όμιλοι εστίασης!

Σε μία λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου στο Gazarte στην Αθήνα, βραβεύθηκαν αλυσίδες και όμιλοι εστίασης που αποτελούν πρότυπο ποιότητας και καινοτομίας. Ανάμεσά στους διακριθέντες στα Estia Awards περιλαμβάνονται ηχηρά brands της ελληνικής εστίασης όπως: Goody’s Burger House, Γρηγόρης, L’ Artigiano, Everest, Simply Burgers, ΤGI Fridays και e-food.

Το Grand Award, το μεγαλύτερο βραβείο της φετινής διοργάνωσης, κέρδισαν τα Goody’s Burger House, για την ποιότητα και την καινοτομία σε επίπεδο νέων γεύσεων, αξιοποίησης τεχνολογίας, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συμμετοχής σε food festivals, προγράμματος loyalty, παιδικών γευμάτων και digital presence.Τον τίτλο Best in Pizza κέρδισε η L’ Artigiano, τον τίτλο Best in Souvlaki το Big Bad Wolf, τον τίτλο Best in Burgers το Μπαρ Μπεε Κιου, τον τίτλο Best in Fish & Seafood το εστιατόριο Ψαράδες του Ομίλου Βουλγαράκη, τον τίτλο Best in Greek Dining το εστιατόριο Zinglee του Ομίλου nice n easy, τους τίτλους Best in Ethnic Dining και Best in Streetfood το Wok on Fire, τον τίτλο Best in Casual Dining τα Hard Rock Cafe, τον τίτλο Best in Coffee Takeaway ο Γρηγόρης, τον τίτλο Best New Wave Coffee η Cultivos Coffee, τον τίτλο Best in Sandwiches η Everest, τον τίτλο Best in Bakery και Best in All-day Dining το Bread Factory, τον τίτλο Best in IceCream η IceRoll, τον τίτλο Best in Λουκουμάδες οι Lukumades, τον τίτλο Best in Juice Bars η JOIN Juice Bar και τον τίτλο Best in Bubble Tea το Bubbletale.

Estia Awards 2020 ceremony

Τιμητικό βραβείο απένειμε ο Παναγιώτης Μπαλατσώνης, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Franchise, στον Αχιλλέα Φώλια, τον επικεφαλής της ομάδας που δημιούργησε τα Goody’s και που εισήγαγε την έννοια του franchise στην Ελλάδα. Τιμητικό βραβείο απένειμε ο Πελοπίδας Καλλίρης, Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, στον Γεώργιο Κουτρουλιά, ιδρυτή των Palmie Bistro, για τη συνολική του προσφορά στην ελληνική εστίαση. Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στο περιοδικό δρόμου «Σχεδία» για τη δημιουργία του εστιατορίου Σχεδία Home και στην οργάνωση «Μπορούμε» που «σώζει» και προσφέρει 20.000 μερίδες φαγητού καθημερινά.

Όπως σχολίασε ο κ. Χρήστος Φώλιας, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής: «Φέτος, αυξήθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, αυξήθηκε ο αριθμός των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν και αυξήθηκε ο ανταγωνισμός που – ειδικά σε κάποιες κατηγορίες- υπήρξε παραπάνω από έντονος. Η αγορά της εστίασης μας εκπλήσσει διαρκώς με παραδείγματα καινοτομίας αλλά και ποιότητας που αντέχει στον χρόνο. Τα Estia Awards είναι εδώ για να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν τη συνεχή εξέλιξη ενός μεγάλου κλάδου που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυναμικός».

Τα Estia Awards διοργανώνει η Boussias Communications και η έκδοση Hotel & Restaurant. Την παρουσίαση της τελετής απονομής έκανε η Σοφία Μανωλάκου.

Estia Awards 2019

Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι της ελληνικής εστίασης!

Σε μία λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, βραβεύθηκαν επιχειρήσεις εστίασης που αποτελούν πρότυπο ποιότητας και καινοτομίας αλλά και εστιατόρια αντιπροσωπευτικά του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας. Την παρουσίαση της τελετής απονομής έκαναν, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, η Μυρσίνη Λαμπράκη και ο Σπύρος Μαργαρίτης.

Ανάμεσά στους διακριθέντες στα Estia Awards περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων όπως: Goody’s Burger House, Everest, Φούρνος Βενέτη, Flocafé, TGI Fridays και Papaspirou Catering καθώς και εστιατόρια που αποτελούν πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, όπως το Evi Evane της Ντίνας Νικολάου στο Παρίσι και το Philema του Μάνου Μακρυγιαννάκη στις Βρυξέλλες. Τον τίτλο Best Ethnic Restaurant in Town κέρδισε το Nami Sushi στη Γλυφάδα, τον τίτλο Best Modern Restaurant in Town το Yiamas Gastro Bar στην Καλαμάτα και τον τίτλο Best Gelateria in Town το Zuccherino στην Αθήνα.

Estia Awards 2019 Ceremony

Τιμητικά βραβεία

Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στη Γεωργία Βαμβουνάκη Ράφαν, ιδρύτρια και Πρόεδρο του Δ.Σ. του καφέ Myrtillo, του πρώτου κοινωνικού café στην Ελλάδα που προσλαμβάνει ως εργαζόμενους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε επίσης στον Ιάκωβο Απέργη, υπεύθυνο της κουζίνας του Τζάνειου νοσοκομείου, ο οποίος έχει καταφέρει να ανατρέψει το στερεότυπο του άνοστου «νοσοκομειακού φαγητού», δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες των νοσηλευόμενων παιδιών.

Όπως σχολίασε ο κ. Χρήστος Φώλιας, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής:
«Η ποιότητα και ο απίστευτος γαστρονομικός πλούτος που όλοι ανεξαιρέτως οι αξιολογηθέντες συνεισφέρουν καθημερινά στο εθνικό προϊόν του τόπου μας, αποτέλεσαν έναν μεγάλο και προκλητικό πονοκέφαλο, εντός εισαγωγικών, για τους ακούραστους κριτές μας. Αξίζει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια όλων των βραβευθέντων με ένα ζεστό χειροκρότημα αλλά να κρατήσουμε και λίγο χειροκρότημα για την μέρα που η πολιτεία θα αποφασίσει να απαλλάξει τον χώρο της εστίασης από τον παράλογο ΦΠΑ που έχει επιβάλει και να του δώσει μια νέα πνοή, η οποία θα γεννήσει ανάπτυξη, δουλειές, εισοδήματα και εξυγίανση του κλάδου».

Estia Awards 2018

Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι της ελληνικής εστίασης!

Σε μία λαμπερή και κεφάτη τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου στο Gazarte στην Αθήνα, βραβεύθηκαν επιχειρήσεις αντιπροσωπευτικές τόσο του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας, όσο και των νέων concept που χαρακτηρίζουν την ελληνική εστίαση.

Παρακολουθήστε on demand, την απονομή των Estia Awards 2018.

Την παρουσίαση της τελετής απονομής έκαναν, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, η Ιωάννα Σταμούλου και ο Βησσαρίων Παρθένης ενώ τα τιμητικά βραβεία απένειμε ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Φώλιας.

Estia Awards 2018 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Ανάμεσά στους διακριθέντες στα Estia Awards περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων όπως: Όμιλος Καστελόριζο, TGI Fridays, Coffee Island, Chillbox, Crepa Crepa, Kayak, Amigos και Sushi Bar καθώς και εστιατόρια- πρότυπα ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα. Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στους κ.κ. Θανάση Παπανικολάου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MIG και Αντώνη Σταύρου, ιδιοκτήτη των εστιατορίων Καστελόριζο για τη συνολική τους προσφορά στην ελληνική εστίαση. Επίσης στον Στέλιο Τριλυράκη για το εστιατόριο «Ντουνιάς» στην Κρήτη και στην οργάνωση Άρτος και Αγάπη η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες τροφίμων με στόχο να προσφέρουν πρώτες ύλες για την κάλυψη γευμάτων απόρων παιδιών και των οικογενειών τους. Η βραδιά συνεχίστηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα στο μπαρ του Gazarte, ενώ το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη διοργάνωση, με στόχο πάντα την ανάδειξη της ποιότητας και της καινοτομίας στην ελληνική εστίαση.

Τα Estia Awards διοργανώνει η Boussias Communications και η έκδοση Hotel&Restaurant. Χορηγοί των βραβείων είναι η Edenred και η Unilever Food Solutions και υποστηρικτής το Remenu της εταιρείας Mobics.

Estia Awards 2017

Σε μία λαμπερή και κεφάτη τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2016, στο Gazarte στην Αθήνα, βραβεύθηκαν επιχειρήσεις αντιπροσωπευτικές τόσο του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας, όσο και των νέων concept που χαρακτηρίζουν την ελληνική εστίαση.

Παρακολουθήστε on demand, την απονομή των Estia Awards 2017.

Την παρουσίαση της τελετής απονομής έκαναν, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, οι Εμμανουέλα Κόκκαλη, Madame Ginger – Μαριλού Παντάκη, Αλεξ Κάβδας και Αλέξανδρος Παπανδρέου ενώ τα βραβεία Critics’ Choice απένειμε ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Φώλιας.

Estia Awards 2017 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Ανάμεσά στους διακριθέντες στα Estia Awards 2017 περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων όπως: Simply Burgers, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Starbucks, Kayak, Chillbox, Today Group, Crepa Crepa, e-food, Forky και Delivery.gr καθώς και εστιατόρια- πρότυπα ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα. Η αγωνία κορυφώθηκε πριν την απονομή των ειδικών βραβείων Top Performer στις επιχειρήσεις Yiamas Gastro Bar, Coffeelab Microroasters και Blé για τη συνολική τους αριστεία, αλλά και την ανακοίνωση των νικητών των κατηγοριών Critics’ Choice. Η κριτική επιτροπή των Estia Awards 2017 ανέδειξε τον Γκίκα Ξενάκη ως Food Personality, το concept store Yolenis και το τσιπουράδικο Με ζεν ως Food Business Innovators, το εστιατόριο CTC ως New Opening, το εστιατόριο Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι ως Best Value-for-Money Restaurant και το streetfood Los Loros ως Best New Theme.

Η βραδιά συνεχίστηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα στο μπαρ του Gazarte, ενώ το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη διοργάνωση, με στόχο πάντα την ανάδειξη της ποιότητας και της καινοτομίας στην ελληνική εστίαση. Τα Estia Awards διοργανώνει η Boussias Communications και η έκδοση Hotel&Restaurant υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού.

Διοργάνωση

Official Publication

Χορηγοί Επικοινωνίας