Κρατήστε με ενήμερο για τα Estia Awards 2025

Κριτική Επιτροπή

Η κριτική επιτροπή των Estia Awards 2024 απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής εστίασης και του επιχειρείν, πανεπιστημιακούς, σεφ και δημοσιογράφους.
Προεδρος Επιτροπhς αξιολογησησ

Δρ. Αλεξία Κουτρουλιά

Jury President Estia Awards 2023
Γενική Διευθύντρια, Palmie Bistro

Τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής

vitsikanos_

Χρήστος Βιτσικάνος

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος L' Artigiano
karoubas__

Μίλτος Καρούμπας

Ambassador for Greek Gastronomy
anagnostopoulos

Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Founder / President, Socialab
tsaknis

Γιάννης Τσάκνης

Καθηγητής στην Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
mpaltas

Γιώργος Μπάλτας

Καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
lamprakh

Μυρσίνη Λαμπράκη

Meat & Fire Chef
lazarakis_

Κωνσταντίνος Λαζαράκης

Master of Wine – Οινικός Σύμβουλος
parthenis

Βησσαρίων Παρθένης

Σεφ
mallikourtis

Πλάτων Μαλλικούρτης

Εκδότης, Franchise Business
PATSH_

Μαρία Αφροδίτη Πάτση

Development & Innovation Director NFT Cube
stafanakidis_

Κωνσταντίνος Στεφανακίδης

Εκπαιδευτικός Επισιτισμού & Φιλοξενίας - Σχολή Ξεναγών Αθήνας Υπουργείο Τουρισμού, Στέλεχος Ένωσης Μπαρτέντερ Ελλάδος
bakodhmos

Θωμάς Μπακοδήμος

Executive Chef - Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής
boskou__

Γεώργιος Μπόσκου

Αναπληρωτής Καθηγητής στην Οργάνωση και Διαχείριση Μονάδων Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
kourtoglou

Ξένια Κούρτογλου

Founder & Managing Partner Focus Bari
στανιτσας

Γιάννης Στανίτσας

Executive Chef
aggeloudis

Χαράλαμπος Αγγελούδης

Αναπλ. Γενικός Δ/ντής & Δ/ντής Έρευνας & Ανάπτυξης της TÜV AUSTRIA Hellas
lukopoulos

Γιώργος Λυκόπουλος

Founder της εταιρείας Chateau des Services

Δηλώσεις Κριτικής Επιτροπής των Estia Awards 2024

“Ο ιδιαίτερα νευραλγικός κλάδος της Εστίασης για να γίνει ακόμα καλύτερος και ανταγωνιστικότερος έχει ανάγκη από την διάχυση και την αξιοποίηση βέλτιστων πρακτικών, στο οποίο συνδράμει τα μέγιστα ο θεσμός των Estia Awards, πέρα από την ηθική αναγνώριση που προσφέρει στους συμμετέχοντες.”

Πλάτων Μαλλικούρτης, Εκδότης, Franchise Business
“Οι καλές πρακτικές, όπως αυτές μπορούν να διακριθούν μέσα από τα Estia Awards, βοηθούν τον κλάδο να αναπτυχθεί. Αρχικά, αναγνωρίζεται ένας καλός τρόπος δουλειάς, που σημαίνει πως διαχέεται γνώση. Ο δεύτερος είναι το ότι οι πελάτες αναγνωρίζουν το καλό αποτέλεσμα και το ανταμείβουν. Ο τρίτος είναι πως ενισχύεται η καινοτομία και η δημιουργικότητα, κάτι το οποίο διαφοροποιεί τους παίκτες στην αγορά και προσφέρει στο συνολικό αποτέλεσμα του κλάδου.”

Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Founder / President, Socialab
“Ο κλάδος της εστίασης συνεχώς εξελίσσεται και μια επιχείρηση πρέπει να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις για να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο σε μια ανταγωνιστική αγορά. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις καλές πρακτικές στην ποιότητα, ασφάλεια και καινοτομία του παραγόμενου προϊόντος, τόσο στις πρώτες ύλες, όσο και στην παραγωγική διαδικασία. Ο θεσμός των Estia Awards είναι σημαντικός, γιατί επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλές πρακτικές και την καινοτομία στον τομέα της εστίασης και συμβάλλει στην άμιλλα των επιχειρήσεων του κλάδου. ”

Γιάννης Τσάκνης, Καθηγητής στην Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
“Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που αναδεικνύει τις εξέχουσες προσπάθειες, πρωτοβουλίες και δημιουργίες στο πιο «απλό» φαγητό. Μέσα από την διαδικασία μου ως κριτής, έχω διαπιστώσει από όλες σχεδόν τις υποψηφιότητες σημαντικές καινοτομίες που εξελίσσουν τον κλάδο και διευρύνουν την εμπειρία του πελάτη/καταναλωτή, ομορφαίνοντας την καθημερινότητα και την ζωή του. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την διοργάνωση, και καλή επιτυχία στους υποψηφίους”

Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner Focus Bari
“Τέτοιου είδους θεσμοί, όπως το ΕSTIA AWARDS , μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της ελληνικής γαστρονομίας και των εστιατορίων στη χώρα μας. Ταυτόχρονα είναι και ένα μοχλός τόνωσης και επιβράβευσης για του ίδιους τους ανθρώπους της εστίασης και τους επιχειρηματίες του χώρου.”

Μυρσίνη Λαμπράκη, Meat & Fire Chef