Όροι συμμετοχής - Οδηγίες

Η διαδικασία αξιολόγησης, τα ζητούμενα και οι όροι συμμετοχής των βραβείων

Πληροφορίες και όροι συμμετοχής

Τη βράβευσή τους στα Estia Awards μπορούν να διεκδικήσουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς εστίασης: Restaurant, Grill, Pizza, Burger, Snack & Coffee Takeaway, Street food, Café – Bar, Gelateria-Frozen Yogurt, Creperie, Juice Bar, Bakery, Patisserie και Catering.

Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλουν επίσης οι προμηθευτές και συνεργάτες των παραπάνω εταιρειών (εταιρείες τροφίμων, εταιρείες επαγγελματικού εξοπλισμού, αρχιτεκτονικά γραφεία, εταιρείες διαχείρισης ποιότητας, εταιρείες marketing κ.λπ.).

Κάθε εταιρεία έχει το δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα σε όσες κατηγορίες επιθυμεί. Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να συγχωνεύσει, να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κατηγορίες.

Υποβολή των υποψηφιοτήτων

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων στα Estia Awards πραγματοποιείται online στο site των βραβείων www.estiaawards.gr.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η υποψηφιότητά σας, θα πρέπει, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2017:

  1. Nα συμπληρώσετε και να υποβάλετε την online αίτηση υποψηφιότητας.
  2. Να γίνει κατάθεση του ποσού που αντιστοιχεί στις υποψηφιότητες σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται στο site και να σταλεί το αποδεικτικό κατάθεσης στο e-mail: skassios@boussias.com.

Ζητούμενα υποψηφιοτήτων

Για να υποβάλετε online την αίτηση υποψηφιότητάς σας στις κατηγορίες των βραβείων θα πρέπει να συμπληρώσετε τα παρακάτω ζητούμενα:

1. Περιγραφή και στοιχεία υποψηφιότητας (έως 1.000 λέξεις)

Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι η υποψηφιότητά σας θα πρέπει να κερδίσει στην συγκεκριμένη κατηγορία; Ποια τα ποιοτικά και/ή ποσοτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά σας; Σε ποια σημεία διαφοροποιήστε από τον ανταγωνισμό; Ποια η ευρύτερη στρατηγική επάνω στην οποία στηρίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η επιχείρησή σας;

Χρησιμοποιείστε απλό κείμενο (plain text). Στο κείμενό σας μπορεί να περιλαμβάνεται link (π.χ.: http://www.estiaawards.gr).

2. Φωτογραφίες (αρχείο .jpg έως 3ΜΒ)

Εφόσον θεωρείτε πως είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας της υποψηφιότητάς σας εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, μπορείτε να συνοδεύσετε το κείμενό σας με τις αντίστοιχες φωτογραφίες (έως τρεις συνολικά).

Κόστος υποψηφιότητας

Κόστος Υποψηφιότητας:300€ + 24% Φ.Π.Α. ανά υποψηφιότητα

Κάθε Επόμενη Υποψηφιότητα:250€ + 24% Φ.Π.Α. ανά υποψηφιότητα

Πακέτο 4 υποψηφιοτήτων (1 Υποψηφιότητα δωρεάν): 800€ + 24% Φ.Π.Α.

Πακέτο 7 Υποψηφιοτήτων (2 Υποψηφιότητες δωρεάν): 1.300€ + 24% Φ.Π.Α. (150€ ανά υποψηφιότητα)

Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται 2 δωρεάν προσκλήσεις για την Τελετή Απονομής των βραβείων, για κάθε συμμετέχουσα εταιρεία.

Σημ.: Οι 2 δωρεάν προσκλήσεις δίνονται ανά συμμετέχουσα εταιρεία, ανεξαρτήτως του αριθμού των υποψηφιοτήτων της.

Αξιολόγηση υποψηφιοτήτων

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθεί από κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από εκπρόσωπους φορέων και σωματείων του κλάδου της εστίασης, καθηγητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημοσιογράφους και food bloggers.
Η διοργάνωση και η κριτική επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο και τυχόν ελλείψεις στα στοιχεία των υποψηφιοτήτων.
Τα εμπιστευτικά στοιχεία των υποψηφιοτήτων δεν δημοσιεύονται. Κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στα μέλη της κριτικής επιτροπής που θα αξιολογήσουν τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες.
Οι αποφάσεις και τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής δεν αμφισβητούνται.

Κριτήρια αξιολόγησης

Οι αποφάσεις και τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής δεν αμφισβητούνται.

Κριτήρια αξιολόγησης για την Α’ Ενότητα

Ανάλογα με την υποκατηγορία στην οποία υποβάλλεται η υποψηφιότητα, θα δίνεται και αυξημένη βαρύτητα στα αντίστοιχα κριτήρια.

  • Επιλογή πρώτων υλών
    Η χρήση πρώτων υλών υψηλής ποιότητας είναι κρίσιμη για τη δημιουργία ενός άρτιου γευστικού αποτελέσματος. Η υψηλή ποιότητα δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο των ακριβών συστατικών. Ένας ευρηματικός σεφ μπορεί να αναδείξει μία πρώτη ύλη χαμηλού κόστους σε ξεχωριστή γευστική δημιουργία.
  • Ισορροπία προτάσεων
    Ανεξάρτητα από το μέγεθος του καταλόγου, είναι ικανοποιητικό το εύρος των επιλογών που δίνονται στον πελάτη; Πόσο ισορροπημένα συνδυάζονται μεταξύ τους οι επιμέρους προτάσεις σε ένα ολοκληρωμένο και αρμονικό σύνολο;
  • Παρουσίαση
    Η πρώτη μας εντύπωση σχετικά με ένα έδεσμα διαμορφώνεται με βάση την εικόνα του. Πόσο δυνατή είναι η οπτική παρουσίαση της γευστικής πρότασης;
  • Συνέπεια
    Ποιες οι διαδικασίες, οι πρακτικές και οι τεχνολογίες που επιτρέπουν στην επιχείρηση να διασφαλίζει τη σταθερότητα και τη συνέπεια του επιπέδου της υπηρεσίας που παρέχει;
  • Σχέση ποιότητας-τιμής
    Τα Estia Awards αξιολογούν κάθε επιχείρηση εστίασης ανάλογα με τον τύπο της, ώστε η σύγκριση να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη. Ανάλογα με την κατηγορία, πώς διαμορφώνεται η σχέση ανάμεσα στην ποιότητα του γευστικού προϊόντος και την τιμή του;

Κριτήρια αξιολόγησης για την Β’ Ενότητα

  • Μεθοδολογία
    Επάνω σε ποια μεθοδολογία βασίστηκε η πρακτική, η πρωτοβουλία ή το έργο;
  • Αποτελέσματα και οφέλη
    Ποια τα οφέλη που πέτυχε η επιχείρηση μέσα από την υλοποίησή του έργου, της πρακτικής ή της πρωτοβουλίας;
  • Καινοτομία
    Σε ποια σημεία ακολουθήθηκαν πρωτότυπες ή καινοτόμες προσεγγίσεις και ποια η σημασία του έργου για την αναβάθμιση της εμπειρίας του καταναλωτή και τον κλάδο της εστίασης συνολικά;

Κριτήρια αξιολόγησης για την Γ’ Ενότητα

  • Σχέση ποιότητας-τιμής
    Ποια τα χαρακτηριστικά του προϊόντος ή της υπηρεσίας και πώς διαμορφώνεται η σχέση ανάμεσα στην ποιότητα και την τιμή του;
  • Αποτελέσματα και οφέλη
    Ποια τα οφέλη που απολαμβάνει ο πελάτης μέσα από το προϊόν ή την υπηρεσία του προμηθευτή;
  • Καινοτομία
    Σε ποια σημεία ακολουθήθηκαν πρωτότυπες ή καινοτόμες προσεγγίσεις και ποια η σημασία της λύσης για την αναβάθμιση της εμπειρίας του καταναλωτή και τον κλάδο της εστίασης συνολικά;

Διοργάνωση

Boussias Communications

Official Publication

Hotel & Restaurant

Χορηγοί

Υποστηρικτής

Τιμητική Υποστήριξη

Χορηγοί Επικοινωνίας